Sykdom starter i tarmen

«All sykdom starter i tarmen» Hippokrates, (medisinens far 460-370 f.Kr)
Denne påstanden kan muligens virke som en overdrivelse, men i dag vet vi at tarmhelsen vår har ekstremt stor betydning for både fysisk- og mental helse.

Mange flere sykdommer enn vi skulle tro, starter faktisk i tarmen.
Tarmen med sin mikrobiota spiller en viktig rolle i fordøyelsessystemet og har en rekke funksjoner som er nødvendige for å opprettholde god helse. 

Fordøyelsesbesvær, luft i magen, magesmerter, vondter i kroppen, halsbrann, lite energi, dette og mye mer henger ofte sammen med dårlig tarmhelse og nedsatt funksjon ett eller gjerne flere steder i fordøyelseskanalen vår. 

Det er viktig å opprettholde god tarmhelse ved å spise et næringsrikt kosthold, drikke nok vann, holde seg fysisk aktiv og å unngå for mye stress.

Det er mange av oss som lever med plager som er betennelsestilstander, det kan være diffuse symptomer som vi ikke umiddelbart knytter til tarmhelsen, men som altså viser seg å ha oppstått på grunn av dårlig tarmhelse..

Det er viktig å vite at ved å forsøke å finne ut hva som gjør at plagene oppstår, kan det være mulig å behandle dette, med riktig mat. Det er mulig å redusere sine plager med mat – og i mange tilfeller bli helt frisk.

Men uansett; Hvis du har symptomer som vedvarer, som magesmerter, diaré, forstoppelse eller blod i avføringen, bør du oppsøke lege for å avdekke eventuell alvorlig sykdom som må behandles.